Paula Tillander

diplomgemmolog

Jag träffade min man Torbjörn sommaren år 1963 på Villinge ö. Han berikade mitt liv med bl.a. de fascinerande ädelstenarna. Då jag stiftade bekantskap med dem blev jag allt mer intresserad och anmälde mig snart till en gemmologkurs. Jag utexaminerades år 1977 till diplomgemmolog. Jag har alltid föredragit att hålla mig i bakgrunden och att istället understöda mina skickliga döttrar.

“Smycken är mitt liv”-utställningen som arrangerades år 1991 är ett av de minnen som blivit oförglömligt för mig. Utställningen väckte ett så enormt intresse att folk köade för att komma in. Även presidentens hustru Tellervo Koivisto gillade oerhört det hon såg och vi fick en inbjudan till självständighetsbalen på Presidentslottet.

Jag gick i pension efter 45 år i arbetslivet. Jag har njutit av mitt arbete var dag och fått slå bromsarna på om morgonen för att inte rusa iväg till affären och ge råd till alla andra. Min jack russel terrier Millan håller mig också upptagen. Hela familjen – både människor och djur – har alltid deltagit i familjeföretaget.
- Paula Tillander

Dela sidan